Transition Town Rotterdam

Gandhituin

De Gandhituin bevindt zich op iets meer dan 2000 m2 land op het meest Oostelijke deel van het nutstuinencomplex aan de Gordelweg tegen de oude Hofpleinlijn in Rotterdam. Het land bestaat voor de helft uit zonnige moestuingrond en voor de andere helft uit een weelderige bosrand geschikt voor een permacultuur-voedselbos. De Gandhituin is in eerste instantie een buurttuin en stadslandbouwproject waar iedereen welkom is om aan deel te nemen. Daarnaast bieden we extra ruimte voor mensen die het land, het werk op het land en haar vruchten het meest nodig hebben. In de toekomst willen we op delen van de tuin ruimte bieden voor reintegratieprojecten, educatieprojecten en de voedselbank. Onze website: www.gandhituin.nl

Geïnspireerd door Gandhi

We zijn geinspireerd door de positieve visie van oa Gandhi dat de wereld genoeg biedt voor ieders behoefte maar niet voor ieders hebzucht. Alleen in een economie van uitsluiting, hebzucht en overconsumptie ontstaat schaarste, armoede, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering. Wanneer land in dienst staat van behoeftes en van iedereen, dan zal de aarde een overvloed bieden.

Leven, leren en werken

De Gandhituin is een stadslandbouwproject waarin voornamelijk voedsel geproduceerd wordt. Daarnaast zijn we een educatiecentrum. De tuin en voorzieningen van het nutstuinencomplex zoals de overdekte zitplaats (praathuis) en het leslokaaltje zullen gebruikt worden voor cursussen. Maar, misschien wel het belangrijkste, we zijn een leefcentrum, waar mensen elkaar tegenkomen, schouder aan schouder op het land werken, waar ruimte is voor een goed gesprek, waar mensen hun kinderen kunnen leren waar voedsel vandaan komt, waar mensen samen eten van de oogst en het leven vieren.

Kom erbij!

Elke week hebben we het geluk weer nieuwe mensen op de tuin te mogen ontvangen die graag mee willen doen. Elke week is het weer een grote verrassing wie we zullen ontmoeten en wie zich nu weer aansluit om aan dit project zijn of haar eigen steentje bij te dragen. We staan open voor invloeden, inspiratie en initiatieven waar we wellicht nooit zelf opgekomen zouden zijn. Politici en deskundigen zijn niet de enige die verstand hebben van duurzaamheid en vrede. Met de Gandhituin en Leefcentrum willen we een plek bieden voor ieder die hart heeft voor een mooie, duurzame, groene, vredelievende, rechtvaardige wereld. Dus: wees welkom!